Έλεγχος Σκολίωσης – Κύφωσης – Ορθοσωμίας

ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

μοιραστείτε το:

Έλεγχος Σκολίωσης – Κύφωσης – Ορθοσωμίας

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 64.16.800, 801 (Δευτ. - Παρ. 8:00-16:00) ή πατήστε:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για να ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης των στοιχείων επικοινωνίας σας κάντε κλικ εδώ

40.00 30.00

Εξέταση σπονδυλικής στήλης – ορθοσωμίας χωρίς ακτινοβολία. Αποκτήστε σωστή στάση σώματος και κινηθείτε ελεύθερα. Κλείστε  ραντεβού για εξέταση ορθοσωμίας με τη μέθοδο Formetrics 4D. Η εξέταση περιλαμβάνει:

  • Τρισδιάστατη απεικόνιση υψηλής ανάλυσης ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
  • Αξιολόγηση-καθοδήγηση από εξειδικευμένο Ορθοπεδικό
  • Χάρτης ορθοσωμίας
  • Χάρτης σκελετικής ανάπτυξης (για νεαρές ηλικίες)

Περιγραφή Υπηρεσίας

Τι είναι η Σκολίωση;

Σκολίωση είναι η τρισδιάστατη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή η πλάγια κλίση και στροφή των σπονδύλων.

Τι είναι η Κύφωση;

Η κύφωση (από την αρχαιοελληνική λέξη ‘κυφός’, η οποία σημαίνει ‘καμπούρα’) είναι μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που δημιουργεί κύρτωση (σκυφτή στάση).

Τι είναι η εξέταση ορθοσωμίας FORMETRIC 4D και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Η εξέταση  FORMETRIC 4D αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης της ορθοσωμίας. Η εξέταση γίνεται με επιφανειακή τοπογραφία μέσω συστήματος  ταχυφωτογράφησης (10 εικόνες/ δευτερόλεπτο) και ανάλυση με ειδικό λογισμικό. Ως εκ τούτου δε χρησιμοποιείται ακτινοβολία, χαρακτηριστικό που αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου. Επιπλέον είναι ασφαλής για κάθε ηλικία, ανεξάρτητα προβλημάτων υγείας, ενώ μπορεί να ελέγξει τόσο τη στάση όσο και την κίνηση (δυναμικός έλεγχος).

Πως μπορώ να μάθω αν το παιδί μου έχει σκολίωση ή κύφωση;

Εκτός από την παραμόρφωση της ράχης, η εφηβική σκολίωση και κύφωση συνήθως δεν εμφανίζουν άλλα συμπτώματα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει καθυστέρηση στη διάγνωση. Συνήθως γίνεται αντιληπτή από τον περίγυρο του παιδιού λόγω της παραμόρφωσης της ράχης. Έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση γιατί έτσι μπορούμε να διορθώσουμε την πάθηση ή την κακή στάση του σώματος. Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται:

  • Χάρτης ορθοσωμίας (Μέσω των τακτικών επανελέγχων δημιουργείται συγκριτικός χάρτης εξέλιξης της στάσης του σώματος τόσο στον ενήλικα όσο και στο παιδί, ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο παρακολούθησης του κορμού του).
  • Χάρτης σκελετικής ανάπτυξης για νεαρές ηλικίες
  • Τακτικός επανέλεγχος κάνοντας χρήση μεθόδους διάγνωσης χωρίς ακτινοβολία

Ποια είναι η αντιμετώπιση/ θεραπεία;

Η κυριότερη μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων ορθοσωμίας είναι η εξειδικευμένη άσκηση στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε συνεργασία με εκπαιδευμένους επαγγελματίες καθορίζεται το είδος της άσκησης που αφορά σε κάθε περίπτωση. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις (σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις) ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και διορθωτικοί κηδεμόνες, ενώ σε περιπτώσεις που η ζημιά είναι εκτεταμένη συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

Από ποια ηλικία και μετά πρέπει να κάνει κάποιος έλεγχο ορθοσωμίας;

Η εξέταση γίνεται τόσο σε παιδιά (από ηλικίας 10 ετών και άνω) μεμονωμένα αλλά και σε μαζικούς ελέγχους (school screening) , όσο και σε ενήλικες. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ο έλεγχος σε ενήλικες καθώς ολοένα και αυξάνονται τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Τι θα πρέπει να μας υποψιάσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ορθοσωμίας και θα πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό μας;

Οποιαδήποτε ανισορροπία ή μεταβολή στην εμφάνιση,  στάση και βάδιση ενός παιδιού ή ενήλικα (ύψος ώμων και ωμοπλάτης, θέση λεκάνης κ.α) είναι σημαντικό να εξετάζονται έγκαιρα από ειδικό ορθοπαιδικό. Στην παιδική ηλικία είναι απαραίτητο να γίνεται ετήσιος προληπτικός έλεγχος σκολίωσης, κύφωσης και ορθοσωμίας.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ “Έλεγχος Σκολίωσης – Κύφωσης – Ορθοσωμίας”

Σχετικές Υπηρεσίες