Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

10 Σνακς για την παραλία!

σνακς παραλία

Σνακς και Παραλία: Οι καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στην παραλία είναι γεγονός! Μαζί με το αντηλιακό μας, το καπέλο μας, την πετσέτα μας και την καλή μας διάθεση καλό θα είναι να φροντίσουμε και για την διατροφή μας!

Γι’αυτό καλό θα είναι να οργανωθούμε από πριν και να ετοιμάσουμε από το σπίτι έξυπνα σνακ που θα μας βοηθήσουν στο να μην υποκύψουμε σε ανθυγιεινές επιλογές που υπάρχουν συνήθως στα beach bars (τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, λουκουμάδες, παγωτά, chips κτλπ).

Παρακάτω σας έχω συγκεντρώσει 10 έξυπνες και υγιεινές επιλογές που μπορείτε να μεταφέρετε με ευκολία και ασφάλεια στη θάλασσα.

  1. Φρούτα: Αποτελούν το ιδανικό σνακ για την παραλία αφού έχουν υψηή περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τάπερ με ανάμεικτα φρέσκα φρούτα κομμένα σε κυβάκια ή αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες ή παγωμένα raspberries, φράουλες και βατόμουρα. Τα φρούτα θα φροντίσουν να σας δροσίσουν, να σας ενυδατώσουν καθώς και να σας χορτάσουν προσφέροντάς σας ποιοτική ενέργεια.
  2. Φρουτοσαλάτα: Ετοιμάστε ένα τάπερ με ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρούτα όπως πεπόνι, ροδάκινο, μπανάνα, μήλο, νεκταρίνι και βερίκοκο μαζί με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και μέλι.
  3. Ξηροί καρποί: Φτιάξτε το δικό σας δυναμωτικό μείγμα από ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, καρύδια), σπόρους (κολοκυθόσπορος, σπόροι chia, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος) και αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, cranberries, χουρμάδες). Οι ξηροί καρποί μαζί με τα φρούτα αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για το snack μας αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα καθώς και φυτικές ίνες που μας προσφέρουν αίσθημα κορεσμού.
  4. Κριτσίνια και ρυζογκοφρέτες : Cream crackers ή κριτσίνια ή παξιμάδια χαρουπιού καθώς και ρυζογκοφρέτες σε διάφορες γεύσεις (όπως ρίγανη, μήλου ή κανέλας) μαζί με ατομικές μερίδες τυριού χαμηλό σε λιπαρά αποτελούν μία πολύ εύκολη και χορταστική λύση για τις ώρες που βρισκόμαστε στην παραλία.
  5. Μπάρες δημητριακών: Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές μπάρες με νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς (φιστίκι, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια), αποξηραμένα φρούτα (χουρμάδες, cranberries, σταφίδες), σταγόνες μαύρης σοκολάτας και μέλι. Αποτελούν μία πολύ υγιεινή επιλογή και είναι εύκολες στη μεταφορά.
  6. Λαχανικά: Ετοιμάστε μία σαλάτα με ανάμεικτα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με καπνιστό σολομό ή τόνο ή φιλέτο κοτόπουλο.
  7. Sticks λαχανικών: Κόψτε σε μπαστουνάκια διάφορα λαχανικά όπως αγγούρι, καρότο, σέλινο και πολύχρωμες πιπεριές και καταναλώστε τα μεμονωμένα ή μαζί με sauce γιαουρτιού χαμηλό σε λιπαρά ή χούμους. Τα sticks λαχανικών αποτελούν μία εύκολη, δροσιστική και πολύ υγιεινή επιλογή για τις αποδράσεις μας στη παραλία.
  8. Wraps: Αραβική πίτα ή τορτίγια ολικής άλεσης με Philadelphia light, γαλοπούλα ή φιλέτο κοτόπουλο ή φέτες σολομού καπνιστού και φρέσκα ή ψητά λαχανικά ανάμεικτα.
  9. Γλυκιά τορτίγια: με φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα, flakes καρύδας, λιναρόσπορο και cranberries ή σταφίδες.
  10. Νερό! Τους καλοκαιρινούς μήνες ο οργανισμός μας χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση και πόσο μάλλον όταν η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγάλη. Γι’αυτό φροντίζουμε μαζί με τα tapper των σνακς μας να προμηθευόμαστε στην παραλία το θερμός με το νερό μας και να μην ξεχνάμε να πίνουμε τουλάχιστον 1 ½ με 2 λίτρα ημερησίως. Επιπλέον προσπαθούμε να αποφεύγουμε αναψυκτικά και διάφορα ροφήματα με ζάχαρη αφού αυτά αποδίδουν πολλές θερμίδες και προτιμούμε ροφήματα χωρίς ζάχαρη και αλκοόλ όπως παγωμένο πράσινο τσαϊ, και φυσικούς ανάμεικτους χυμούς.

 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801