Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Πλήρης Λιπιδαιμικός έλεγχος

Πλήρης Λιπιδαιμικός έλεγχος

30.00

(0)
Στα πλαίσια της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων που σχετίζονται με την αυξημένη χοληστερίνη ο Όμιλος Ευρωκλινικής σας προσφέρει ένα πλήρη λιπιδαιμικό ελέγχο - πακέτο δύο (2) επισκέψεων ο οποίος περιλαμβάνει:
  • 1η επίσκεψη για αιματολογικό λιπιδαιμικό έλεγχο (Ολική χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, LDL, HDL Λιποπρωτεΐνη A) + Ηλεκτροκαρδιογράφημα καρδιάς
  • 2η επίσκεψη για κλινική εξέταση από τον εξειδικευμένο Καρδιολόγο και Υπεύθυνο του  Λιπιδαιμικού Ιατρείου της Ευρωκλινικής κ. Μιχαλακέα (εκτίμηση αποτελεσμάτων, σύσταση θεραπείας / αγωγής εφόσον χρειάζεται)
Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023. Για την πραγματοποίηση του αιματολογικού ελέγχου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση η ύπαρξη ενεργού ΑΜΚΑ και η δυνατότητα συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ

Τι είναι ο λιπιδαιμικός έλεγχος;

Ένας πλήρης λιπιδαιμικός έλεγχος πρέπει να αποτελείται από εργαστηριακές αιματολογικές εξετάσεις πουσχετίζονται με την χοληστερίνη  και να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε την λιποπρωτεϊνη Α μαζί με ηλεκτροκαρδιογράφημα. Ταυτόχρονα η απλά καταγραφή των δεικτών δεν είναι επαρκής και πρέπει να περιλαμβάνει και κλινική εξέταση από καρδιολόγο εξειδικευμένο στη δυσλιπιδαιμία.

Με ποιες παθήσεις και κινδύνους για την υγείας μας συνδέεται η υψηλή χοληστερίνη;

Όταν η χοληστερίνη έχει αυξημένες τιμές, ιδίως η “κακή” LDL χοληστερόλη, τότε η συγκεκριμένη κατάσταση συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης των αρτηριών και την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στα νοσήματα αυτά επριλαμβάνονται παθήσεις της καρδιάς (στηθάγχη, έμφραγμα μυοκαρδίου), του εγκεφάλου (ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο), των περιφερικών αρτηριών (περιφερική αρτηριοπάθεια, διαλείπουσα χωλότητα, γάγγραινα). Επιπλέον, μη-καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η λιπώδης διήθηση του ήπατος σε αυξημένες τιμές χοληστερόλης ή η παγκρεατίτιδα από αύξηση των τριγλυκεριδίων έιναι καταστάσεις που σχετίζονται με την παρουσία δυσλιπιδαιμίας.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε έλεγχο για τη χοληστερίνη;

Ο προληπτικός έλεγχος για χοληστερίνη, δηλαδή η μέτρηση των λιπιδίων ορού (λιπιδαιμικός έλεγχος) πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, στο πλαίσιο ελέγχου των παραγόντων κινδύνου για την πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

    Ζητήστε ραντεβού online

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801